• 263

  Asociația Down Art
  0 recenzii

 • Asociaţie destinată persoanelor cu Sindrom Down, prietenilor lor cu alte dizabilităţi, copiilor şi tinerilor defavorizaţi.

  Fiecare ONG se naste din dorinta unui parinte de a-si ajuta copilul. Impreuna cu alti parinti in situatii similare, prieteni, cunoscuti, oameni sensibili la nevoile familiei si copilului cu nevoie speciale, un ONG poate sa-si dezvolte servicii in completarea celor deja existente si sa schimbe mentalitati. Societatea este un "impreuna" in care se nasc si cresc copiii nostri indiferent de zestrea genetica. A nu-i mai exclude, izola, marginaliza pe cei cu dizabilitati devine pe zi ce trece un deziderat adoptat la nivel formal insa in practica ramane departe de a fi atins.

  Fiecare dintre noi suntem diferiti, deci unici in infatisare si gandire si totusi tindem per general sa-i excludem pe cei putin mai diferiti decat majoritatea. Sa nu ne oprim la un diagnostic ca Sindrom Down, autism, handicap fizic ori intelectual atunci cand dorim sa ne oferim timpul, ajutorul. Sa ne manifestam toleranta, compasiunea, dragostea fara a ne opri la aspectul fizic diferit ori la comportamentul atipic al unei persoane cu nevoi speciale. O societate evoluata isi creste copiii, si se straduieste sa le ofere tuturor, indiferent de zestrea genetica si performanta intelectuala, aceleasi drepturi si sanse la viata, fericire, familie, sanatate, educatie si ... normalitate.

  Fiecare copil se naste cu o frumusete, inocenta si delicatete care transpare dincolo de deficienta fizica ori intelectuala. Asemeni unui copil sanatos, copilul cu nevoi speciale creste la umbra dragostei celor din jur. Sa nu uitam ca dragostea nu cunoaste limite si diagnostice. Ca fiecare dintre noi am apreciat cand cineva ne-a fost alaturi atunci cand am fost "mai putin perfecti." Nu stiu daca am spus mereu multumesc, cert este ca acesti copii, in ciuda deficientei intelectuale stiu sa spuna un multumesc sincer si intens, ca o revarsare de lumina.

  Fiti printre cei care cuprindeti in bratele sufletului dvs toti copiii si, cu un simplu gand bun spre cei cu nevoi speciale, puteti face o mare schimbare in viata lor si a parintilor lor.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie