• Big_default

  Palatul Justiţiei
  0 recenzii

 • Palatul Justiţiei se află în vecinătatea Primăriei Municipiului Arad, în parcul de pe malul drept al Mureşului, pe strada General Vasile Milea nr. 2.

  Edificiul de mari dimensiuni a fost construit în două etape: între anii 1892 şi 1895 s-a ridicat o clădire cu 3 nivele, pentru ca între anii 1940 şi 1943, aceasta să fie completată cu aripile laterale şi supraînălţată la 5 nivele.

  Din punct de vedere al stilului arhitectural, clădirea a fost realizată în stil neoclasic, cu elemente de baroc austriac clasicizant.

  Faţada principală se remarcă prin coloanele în stil doric care străjuiesc intrarea. Deasupra intrării se evidenţiază balcoanele clasicizante, în acelaşi stil fiind executată şi balustrada de la acoperiş.

  Faţada dinspre râul Mureş se caracterizează prin elemente ale stilului renascentist italian, în vreme ce faţada dinspre Parcul Eminescu, dominată de ferestrele mari ale sălii festive, conține elemente specifice stilului neobaroc.

  În faţa clădirii a fost dezvelit bustul eroului revoluţionar român Avram Iancu.

  În prezent, clădirea găzduieşte sediile Tribunalului şi Judecătoriei Arad, ale parchetelor de pe lângă acestea, precum şi sediul Centrului de perfecţionare a cadrelor Direcţiei Generale a Penitenciarelor.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie