• Big_default

  Hotelul Ardealul
  0 recenzii

 • Hotelul Ardealul este situat în zona centrală a Aradului, pe Bulevardul Revoluției, lângă Teatrul Ioan Slavici.

  Clădirea hotelului constituie monument istoric și datează din anul 1841, fiind construită în stil neoclasic, după planurile arhitectului Franz Mahler, pe locul unui vechi han din secolul al XVIII-lea.

  Denumirea istorică a hotelului este Crucea Albă, dat fiind că stația de poștalion din fața acestuia era așezată la bifurcația drumului Viena-Arad-Sibiu. Poștalionul a funcționat până în anul 1868 când a fost dată în exploatare calea ferată ce unea Aradul cu restul Transilvaniei.

  Clădirea hotelului a fost restaurată în anul 1974 și ulterior renovată, astfel încât turiștii pot beneficia astăzi de camere modernizate la standarde internaționale, dar și de servicii de calitate și de un personal ospitalier.

  Trebuie spus că, de-a lungul timpului, la Hotelul Ardealul au fost găzduiți numeroși poeți, prozatori, compozitori, artiști: George Cosbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, François Copee, Andy Endre și Arany János.

  În sala de festivități a hotelului au susținut reprezentații compozitorii Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Brahms (1879), Pablo Casals (1912).

  Tot aici s-a constituit Asociația Culturală Română Arădeană, iar în anul 1872 s-a înființat o organizație politică a românilor din vestul Transilvaniei.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


 • 006 Creează un Cont Business
  pentru Hotelul Ardealul
  Arrow-right