• Big_default

  Parcul Pădurice
  0 recenzii

 • Parcul Pădurice este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Aradului, atestat documentar acum mai bine de 120 de ani, fiind considerat o reminiscenţă a Pădurii Ciala. Parcul include şi lacul cu acelaşi nume.

  Situat în vecinătatea Catedralei Noi din Arad, de-a lungul străzii Corneliu Coposu, parcul a fost reamenajat recent cu fonduri europene în cadrul Programului operaţional regional 2007-2012, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere.

  Zona de agrement a fost modernizată, aleile parcului remodelate, prin refacerea pavimentului şi a bordurilor, vegetaţia a fost revigorată, plantându-se material dendrologic nou.

  O lucrare cu totul deosebită realizată în Parcul Pădurice este fântâna arteziană cu muzică şi proiecţii de laser, amplasată pe lac, ansamblu plutitor ce oferă posibilitatea de reglare a jocurilor de apă, muzică, lumină şi culoare.

  Fântâna muzicală este dotată cu un sistem HIFI amplasat în zona camerei de control şi un panou de comandă care poate fi programat de la distanţă.

  În Parcul Pădurice, se organizează festivaluri, cum ar fi "Zilele Aradului" sau "Festivalul Luminii", dar şi concerte şi alte evenimente apreciate de publicul arădean.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie