• 905

  Parcul Eminescu
  0 recenzii

 • Parcul Eminescu se înscrie în salba de parcuri de pe malul râului Mureş, fiind situat în spatele Palatului Administrativ. Parcul constituie una dintre atracţiile oraşului şi nu trebuie ocolit dacă vă propuneţi o vizită în Arad.

  Pe partea stângă a parcului se găseşte una dintre clădirile impozante, reprezentativă pentru oraşul Arad: Palatul Cultural. Construit între anii 1911-1913, operă a arhitectului Ludovic Szantay, în stil eclectic, Palatul Cultural găzduieşte astăzi sediul Filarmonicii de Stat şi Complexul Muzeal Arad, un ansamblu de muzee consacrate istoriei, arheologiei, artei, cuprinzând şi o secţie de ştiinţele naturii.

  În Parcul Eminescu se află amplasată Crucea Martirilor Unirii, monument înălţat la 17 mai 1936 în memoria preoţilor martiri ortodocşi români din perioada 1918-1919.

  Crucea a fost concepută de arhitectul Silvestru Rafiroiu şi executată de fraţii Rossa. Ilustrează o troiţă românească şi este construită din granit, având 3,6 metri înălţime. În partea superioară a monumentului se află stema României Mari, iar pe margini se poate vedea o împletitură reprezentând simbolul eternităţii şi infinitului.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


 • CONTACT