• 065

  Teatrul de Marionete
  0 recenzii

 • Teatrul de Marionete din Arad, localizat în Strada Episcopiei nr. 15, a fost înființat în anul 1951 de Cristian Frangopol. Reprezentația primului spectacol - Galoșul fermecat - a avut loc la data de 7 mai 1951. De atunci, pe afișul teatrului au fost înscrise peste 250 de titluri.

  Alături de Teatrul Țăndărică din București, Teatrul de Marionete din Arad folosește tehnica mânuirii marionetei, o tehnică a teatrului de animație care solicită multă măiestrie atât din partea actorilor, cât și din partea scenografului și a sculptorului de marionete.

  Teatrul de Marionete din Arad este organizator al Festivalului Internațional de Artă a Animației - EUROMARIONETE, care se desfășoară în luna mai, din 2 în 2 ani. Pe scena acestui festival au fost prezente cele mai importante trupe din Europa și, bineînțeles, din România. În anul 1999, în cadrul ediției a IV-a, la festival a participat și trupa păpușilor din Hunan, China.

  În anul 2003, la Teatrul de Marionete Arad a fost lansat Teatrul Mic pentru Cei Mici, un concept de teatru ambulant de marionete.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie