• Big_default

  Băile Simay
  0 recenzii

 • Clădirea Băilor Simay se află în Strada Unirii nr. 17, fiind construită în anul 1884, la cererea profesorului Simay Istvan, luptător în revoluţia din 1848.

  În acest spațiu au funcţionat băile publice Simay, care, după naţionalizare, şi-au schimbat denumirea în Băile Comunale "Sănătatea".

  Băile Simay ofereau clienților băi cu aburi, băi în vană, băi cu apă minerală rece şi electroliză şi băi cu nămol, în condiții dintre cele mai moderne pentru acele timpuri. Unul dintre punctele forte ale băilor Simay era accentul mare pus pe igienă, baia fiind dezinfectată după fiecare client.

  Fântâna arteziană proprie a băii publice Simay, forată între anii 1822-1885, furniza apă potabilă şi apă pentru baie, precum şi gazul necesar pentru încălzirea cazanelor, iluminarea halei de cazane şi încălzirea locuinţei proprii. În anul 1902 s-a forat o altă fântână, din care s-a obţinut apă la 28 grade C.

  În incinta băii publice Simay se afla şi o piscină lungă de 15 metri, utilizată de echipa de polo a Aradului până în anii 1960, pentru antrenamente.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie